Over KP Praktijk‎ > ‎

KP Praktijk en mevr. drs. M.T. van Meeteren

Marieke van Meeteren is: 

Klinisch psycholoog (BIG register 09051076225)
Gezondheidszorgpsycholoog (BIG register 09051076225) 
Psychotherapeut (BIG register 29051076216) 
 
Lid van de LVVP ~ Lid van het NIP ~ Lid en supervisor/leertherapeut van de vereniging voor psychotherapeuten (NVP) ~ 
Lid en supervisor/leertherapeut van de vereniging voor cognitief gedragstherapeuten (VGCt) ~ Seniorlid van de vereniging voor schematherapie

ik deed de studie klinische psychologie aan de universiteit in Groningen en de beroepsopleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut aan het RINO in Amsterdam.

ik heb de opleidingsroute doorlopen tot gedragstherapeut en ben supervisor VGCt. als psychotherapeut ben ik opgeleid in veel vormen van psychotherapie. D
oor de jaren heen ben ik intensief geschoold en ervaren in het bieden van cognitieve gedragstherapie, dialectische gedragstherapie, psychodynamische therapie, EMDR én schematherapie.
Sinds 1994 werkte ik als psycholoog in verschillende ‘settings’, in therapeutische gemeenschappen, voor ouderen in opname en als coördinator bij een afdeling voor psychotische stoornissen (Amersfoort). Zo'n tien jaar met persoonlijkheidsstoornissen in ggz instellingen, als behandelcoördinator, individueel en groepspsychotherapeut bij borderline problematiek in deeltijdbehandeling. In instellingsbrede taakgroepen (diagnostiek en persoonlijkheidsproblematiek) en ook heb ik veel stemmings- en angststoornissen behandeld bij verschillende RIAGG's (Utrecht, Helmond, Almere). 
Na tien jaar in ggz instellingen werkte ik nog eens tien jaar vanuit de afdeling medische psychologie voor ggz in het ziekenhuis de 'paaz'; diagnostiek en deeltijdbehandeling. Ook
 werkte ik in het diagnostiekteam onbegrepen lichamelijke klachten en gaf ik groepsbehandeling voor patiëntengroepen met klachten door lichamelijk lijden: diabetes, chronische hoofdpijn en prikkelbare darmstoornis.
Door de jaren heen heb ik me gespecialiseerd in traumabehandeling, psychotherapie voor volwassenen/ouderen en behandeling van persoonlijkheidsproblematiek. 
Speciale interesse heb ik voor modellen van intensieve en van kortdurende psychotherapie, die sterk gericht zijn op doen wat werkt, afname van (de angst of stemmings-) klachten en doorbreken van klachtgevoelige patronen. Ik zet directieve, cognitieve en gedragstherapeutische technieken in, waarnaast ook veel gevoelsinterventies. Cognitieve gedragstherapie bij depressie en angst, EMDR bij psychotrauma, dialectische gedragstherapie, CGT én schematherapie bij persoonlijkheidsproblematiek.