Over KP Praktijk‎ > ‎

KP Praktijk en mevr. drs. M.T. van Meeteren

Marieke van Meeteren is: 

Klinisch psycholoog (BIG register 09051076225)
Gezondheidszorgpsycholoog (BIG register 09051076225) 
Psychotherapeut (BIG register 29051076216) 
 
Lid van de LVVP ~ Lid van het NIP ~ Lid en supervisor/leertherapeut van de vereniging voor psychotherapeuten (NVP) ~ 
Lid en supervisor/leertherapeut van de vereniging voor cognitief gedragstherapeuten (VGCt) ~ Seniorlid van de vereniging voor schematherapie

ik deed de studie klinische psychologie aan de universiteit in Groningen en de beroepsopleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut aan het RINO te Amsterdam.

ik heb ook de opleidingsroute doorlopen tot gedragstherapeut en ben supervisor VGCt. als psychotherapeut  ben ik opgeleid in veel vormen van psychotherapie,
en ik ben door de jaren heen intensief geschoold en ervaren in het bieden van cognitieve gedragstherapie, dialectische gedragstherapie, psychodynamische therapie, EMDR en schematherapie.

Ik werk sinds 1994, werkte in verschillende ‘settings’, kortere tijd voor ouderen in opname en als coördinator bij een afdeling voor psychotische stoornissen (Amersfoort). 
ik werkte veel met persoonlijkheidsstoornissen, als behandelcoördinator, gaf individuele en groepspsychotherapie bij borderline problematiek in deeltijdbehandeling.
ik was lid van instellingsbrede taakgroepen (diagnostiek en persoonlijkheidsproblematiek) en werkte lange tijd 
met stemmings- en angststoornissen bij verschillende RIAGG's (Utrecht, Helmond, Almere) en met meerdere vormen van (kortdurende en intensieve) psychotherapie. 
Na tien jaar werkte ik nog eens tien jaar bij een afdeling medische psychologie van het ziekenhuis; psychodiagnostiek en psychiatrische deeltijdbehandeling.
Ook startte ik in het ziekenhuis groepsbehandeling voor patiëntengroepen met klachten door lichamelijk lijden: diabetes, chronische hoofdpijn en prikkelbare darmstoornis. 

Door de jaren heen heb ik me gespecialiseerd in traumabehandeling, psychotherapie voor volwassenen/ouderen en behandeling van persoonlijkheidsproblematiek. 
Speciale interesse heb ik voor modellen van intensieve en van kortdurende psychotherapie, die sterk gericht zijn op doen wat werkt, afname van (de angst of stemmings-) klachten
en doorbreken van klachtgevoelige patronen. Ik zet directieve, cognitieve en gedragstherapeutische technieken in, waarnaast ook veel gevoelsinterventies.
Cognitieve gedragstherapie bij depressie en angst, EMDR bij psychotrauma, dialectische gedragstherapie, CGT en schematherapie bij persoonlijkheidsproblematiek
.