Over KP Praktijk‎ > ‎

KP Praktijk en mevr. drs. M.T. van Meeteren

Mevr. drs. Marieke van Meeteren is: Klinisch psycholoog (BIG register 09051076225) ~ Psychotherapeut (BIG register 29051076216) ~ Gezondheidszorgpsycholoog (BIG register 09051076225) 
Lid van de LVVP ~ Lid van het NIP ~ Lid van de NVP ~ 
Cognitief gedragstherapeut - Lid van de specialistische vereniging VGCt ~ Supervisor VGCt ~ geregistreerd in register schematherapie

ik deed de studie klinische psychologie aan de universiteit in Groningen, waarna ik de beroepsopleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut deed aan het RINO te Amsterdam.

ik heb ook de opleidingsroute doorlopen tot gedragstherapeut en ben supervisor VGCt. als psychotherapeut ben ik intensief geschoold en ervaren in het bieden van meerdere vormen van psychotherapie, waaronder
cognitieve gedragstherapie, dialectische gedragstherapie, EMDR en schematherapie.

Zij werkte sinds 1994 in verschillende ‘settings’, met ouderen in opname en bij de Riagg. Ze was coördinator bij een afdeling voor psychotische stoornissen (Amersfoort). 
Zij werkte veel met persoonlijkheidsstoornissen, als behandelcoördinator, bood individuele en groepspsychotherapie bij borderline problematiek in deeltijdbehandeling.
Zij was lid van instellingsbrede taakgroepen (diagnostiek en persoonlijkheidsproblematiek). 
Zij werkte ook met stemmings- en angststoornissen bij verschillende RIAGG's (Utrecht, Helmond, Almere) met meerdere vormen van (kortdurende en intensieve) psychotherapie. 
Lange tijd werkte zij binnen de medische psychologie van het ziekenhuis; psychodiagnostiek en psychiatrische deeltijdbehandeling.
Ook startte zij groepsbehandeling voor patiëntengroepen met klachten door lichamelijk lijden: diabetes, chronische hoofdpijn en prikkelbare darmstoornis. 

Door de jaren heen heeft zij zich gespecialiseerd in traumabehandeling, psychotherapie voor volwassenen/ouderen en behandeling van persoonlijkheidsproblematiek. 
Speciale interesse heeft zij voor modellen van intensieve en van kortdurende psychotherapie, steeds gericht op doen wat werkt, afname van (de angst of stemmings-) klachten
en doorbreken van klachtgevoelige patronen. Zij past met name directieve, cognitieve en gedragstherapeutische technieken toe, ook psychodynamische technieken.
Cognitieve gedragstherapie bij depressie en angst, EMDR bij psychotrauma, dialectische gedragstherapie, CGT en schematherapie bij persoonlijkheidsproblematiek
.