Over KP Praktijk‎ > ‎

KP Praktijk en mevr. drs. M.T. van Meeteren

Marieke van Meeteren is: 

Klinisch psycholoog (BIG register 09051076225)
Gezondheidszorgpsycholoog (BIG register 09051076225) 
Psychotherapeut (BIG register 29051076216) 
 
Lid van de LVVP ~ Lid van het NIP ~ Lid en supervisor/leertherapeut van de vereniging voor psychotherapeuten (NVP) ~ 
Lid en supervisor/leertherapeut van de vereniging voor cognitief gedragstherapeuten (VGCt) ~ Seniorlid van de vereniging voor schematherapie

ik deed de studie klinische psychologie aan de universiteit in Groningen en de beroepsopleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut aan het RINO in Amsterdam.

ik heb de opleidingsroute doorlopen tot gedragstherapeut en ben supervisor VGCt. als psychotherapeut ben ik opgeleid in veel vormen van psychotherapie. D
oor de jaren heen ben ik intensief geschoold en ervaren in het bieden van cognitieve gedragstherapie, dialectische gedragstherapie, psychodynamische therapie, EMDR én schematherapie.
Sinds 1994 werkte ik met veel plezier als psycholoog in verschillende ‘settings’, in therapeutische gemeenschappen, voor ouderen in opname en als coördinator bij een afdeling voor psychotische stoornissen (Amersfoort). Zo'n tien jaar met persoonlijkheidsstoornissen in ggz instellingen, als behandelcoördinator. Ik gaf leiding aan een behandelteam en gaf individuele en groepspsychotherapie bij borderline problematiek in deeltijdbehandeling. Ook heb ik veel stemmings- en angststoornissen behandeld bij verschillende RIAGG's (Utrecht, Helmond, Almere). Ik heb deelgenomen in verschillende instellingsbrede taakgroepen (diagnostiek en persoonlijkheidsproblematiek), van waaruit we onder meer een symposium organiseerden en opleiding ontwikkelden, gaven, wat ik ook erg leuk vond. Na tien jaar in ggz instellingen heb ik tien jaar voor de medische psychologie en de psychiatrie gewerkt in het ziekenhuis; veel diagnostiek en deeltijdbehandeling. Hier vond ik ook het diagnostiekteam onbegrepen lichamelijke klachten verdiepend en verbindend en ik gaf er specifieke groepen voor patiënten met klachten door lichamelijk lijden: diabetes, chronische hoofdpijn en prikkelbare darmstoornis. Steeds was er een rode draad en specialisatie in traumabehandeling, psychotherapie en behandeling van persoonlijkheidsproblematiek. Speciale interesse heb ik altijd gehad voor modellen van intensieve en van kortdurende psychotherapie, die sterk gericht zijn op doen wat werkt, afname van (de angst of stemmings-) klachten en doorbreken van klachtgevoelige patronen. Ik zet directieve, cognitieve en gedragstherapeutische technieken in, waarnaast ook veel gevoelsinterventies. Cognitieve gedragstherapie bij depressie en angst, EMDR bij psychotrauma, dialectische gedragstherapie, CGT én schematherapie bij persoonlijkheidsproblematiek.