KP Praktijk en (drs.)Marieke van Meeteren

Mevr. drs. Marieke van Meeteren is: Klinisch psycholoog (BIG register 09051076225) ~ Psychotherapeut (29051076216) ~ Gezondheidszorgpsycholoog (09051076225)

Lid van LVVP ~ NIP ~ NVGzP~NVP~ Supervisor NVP ~ cognitief gedragstherapeut VGCt ~ Supervisor VGCt ~ Senior schematherapeut VSt

ik deed de studie klinische psychologie aan de universiteit in Groningen, waarna ik de beroepsopleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut deed aan het RINO te Amsterdam. ik heb ook de opleidingsroute doorlopen tot gedragstherapeut en ben supervisor VGCt. als psychotherapeut ben ik intensief geschoold en ervaren in het bieden van meerdere vormen van psychotherapie, waaronder cognitieve gedragstherapie, dialectische gedragstherapie, EMDR en schematherapie. Ik werkte als psycholoog in opleiding vanaf 1994 in verschillende ‘settings’, met ouderen in opname en bij de Riagg, ook als coördinator bij een afdeling voor psychotische stoornissen (Amersfoort). Sindsdien werkte ik steeds veel met mensen met persoonlijkheidsstoornissen, als behandelcoördinator, als individueel en groepspsychotherapeut bij borderline problematiek in deeltijdbehandeling.

* lid van instellingsbrede taakgroepen diagnostiek en persoonlijkheidsproblematiek

* stemmings- en angststoornissen bij verschillende RIAGG's

* meerdere vormen van (kortdurende en intensieve) psychotherapie

*medische psychologie in het ziekenhuis

* 20 jaar psychodiagnostiek en psychiatrische deeltijdbehandeling

* groepsbehandeling voor ziekenhuispatiëntengroepen: <>diabetes <> chronische hoofdpijn <> prikkelbare darmstoornis

* specialisatie in traumabehandeling, en psychotherapie voor persoonlijkheidsproblematiek

*speciale interesse voor modellen van intensieve en van kortdurende psychotherapie

* mijn focus is steeds gericht op doen wat werkt, afname van (de angst of stemmings-) klachten

* doorbreken van klachtgevoelige patronen.

Ik werk het liefst met schematherapie, experiëntiële (gericht op voelen), directieve, cognitieve, gedragstherapeutische en psychodynamische technieken.

Cognitieve gedragstherapie bij depressie en angst, EMDR bij psychotrauma, dialectische gedragstherapie, CGT en schematherapie bij persoonlijkheidsproblematiek.