KP Praktijk en (drs.)Marieke van Meeteren

Mevr. drs. Marieke van Meeteren is: Klinisch psycholoog (BIG register 09051076225) ~ Psychotherapeut (29051076216) ~ Gezondheidszorgpsycholoog (09051076225)

Lid van LVVP ~ NIP ~ NVGzP~NVP~ Supervisor NVP ~ cognitief gedragstherapeut VGCt ~ Supervisor VGCt ~ Senior schematherapeut VSt

ik geef met veel werkplezier sinds 25 jaar behandeling (psychotherapie). ook ben ik enthousiast en actief in geven van opleiding en supervisie aan collega's. vóór het ontstaan van kennis door doen en ervaren deed ik de studie klinische psychologie (de universiteit in Groningen), daarna de beroepsopleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut (het RINO in Amsterdam). ik deed ook de opleiding en tot gedragstherapeut en tot supervisor VGCt. als psychotherapeut ben ik intensief geschoold en ervaren in het bieden van meerdere vormen van psychotherapie. ik ben actief in de opleidingscommissie van de vereniging voor schematherapie, geef veel schematherapie, ook werk ik vanuit cognitieve gedragstherapie, dialectische gedragstherapie, EMDR en psychodynamische technieken. Vóór het starten met KP Praktijk in 2014 werkte ik in verschillende ‘settings’ in de psychiatrie, de rode draad daarin was steeds bieden van behandeling op maat voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen. werkte als behandelcoördinator, individuele en groepspsychotherapeut bij borderline problematiek en deeltijdbehandeling.

* lid van instellingsbrede taakgroepen diagnostiek en persoonlijkheidsproblematiek

* stemmings- en angststoornissen bij verschillende RIAGG's

* meerdere vormen van (kortdurende en intensieve) psychotherapie

*medische psychologie in het ziekenhuis

* 20 jaar psychodiagnostiek en psychiatrische deeltijdbehandeling

* groepsbehandeling voor ziekenhuispatiëntengroepen: <>diabetes <> chronische hoofdpijn <> prikkelbare darmstoornis

* specialisatie in traumabehandeling, en psychotherapie voor persoonlijkheidsproblematiek

*speciale interesse voor modellen van intensieve en van kortdurende psychotherapie

* mijn focus is steeds gericht op doen wat werkt, afname van (de angst of stemmings-) klachten

* doorbreken van klachtgevoelige patronen.

Ik werk het liefst met schematherapie, experiëntiële (gericht op voelen), directieve, cognitieve, gedragstherapeutische en psychodynamische technieken.

Cognitieve gedragstherapie bij depressie en angst, EMDR bij psychotrauma, dialectische gedragstherapie, CGT en schematherapie bij persoonlijkheidsproblematiek.