KP Praktijk en psychotherapie

KP Praktijk en psychotherapie

Volwassenen die gehinderd worden door terugkerende of ernstige klachten en problemen als ingewikkeld of terugkerend ervaren, zijn bij KP Praktijk op de goede plek. 

Volwassenen met ogenschijnlijk eenvoudige psychische problematiek, 'maar' die onderliggend complexe oorzaken kent, zijn bij KP Praktijk óók aan het juiste adres.

Als er ernstige, ingewikkelde klachten en problemen bestaan gaan deze vaak samen met overlevingspatronen. 

Voorbeelden van overlevingspatronen zijn 'altijd' op tenen lopen, onvrede inslikken, conflicten vermijden, twijfelen, bevestiging zoeken, jezelf wegcijferen in contact met anderen. Als patronen te star zijn worden ze knellend en kan er sprake zijn van  persoonlijkheidsproblematiek. Dit kan leiden tot ernstige klachten, zoals somberheid, angst, prikkelbaarheid.
De overlevingspatronen zijn vaak vroeg ontstaan en kenden toen wel een probleemoplossende kracht.
Tegelijkertijd helpen de patronen nu niet meer in complexe situaties in het leven.
Er mist de nodige flexibiliteit. 

KP Praktijk biedt inzicht in de problemen achter de klachten, biedt psychotherapie - vaak schematherapie- om regie te nemen en de klachten te voorkomen door patronen te doorbreken en te veranderen.

Als iemand kiest de patronen te accepteren, biedt KP Praktijk handvatten en vaardigheden om te accepteren en beter met klachten om te gaan, zodat de lijdensdruk en ernst van de problematiek fors kunnen afnemen.

Met inmiddels 30 jaar werkervaring in behandeling van complexe problemen binnen de geestelijke gezondheidszorg heeft Marieke van Meeteren, een ruime ervaring van waaruit zij graag met je samenwerkt.